Vilttechnieken

Ontlasten van drukpunten door gebruik van vilttechnieken
Met vilttechnieken kunnen pijnlijke drukpunten op en onder de voeten en/of tenen tijdelijk worden ontlast. Dit kunnen drukplekken zijn door eeltvorming, likdoorns, ingroeiende nagels, maar ook de bekende "hallux valgus". (De hallux valgus is de dikke knobbel aan de zijkant van de voet onder de grote teen). Vilttechnieken worden al jaren met succes toegepast bij veel uiteenlopende voetklachten.
 
Hoe wordt het vilt aangebracht
Het aanbrengen van anti-druk technieken kan bestaan uit diverse soorten vilt. Welk soort vilt er gebruikt wordt, wordt mede bepaald door de aandoening en de plaats waar deze zich bevindt. Het vilt wordt rondom de plaats gelegd en kan een aantal dagen blijven zitten. Hiermee ontlast men de pijnlijke plek waardoor de plek rust krijgt en beter hersteld.
 
Vilttherapie
Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool. Uiteraard wordt eerst het eelt of de likdoorn verwijderd voordat deze drukvrij wordt gelegd. Het drukvrij leggen gebeurt met verschillende materialen die zodanig worden aangelegd dat men weer prettig kan lopen zonder dat men last heeft van deze "vervelende" plaatsen. De voeten voelen hierdoor weer prettig aan!