Medisch pedicure sport

Voeten spelen een zeer belangrijke rol bij het sporten. Helaas kunnen er klachten ontstaan waardoor het sporten moeizamer wordt. Verkeerde technieken kunnen o.a. voor nare blessures zorgen. Een verkeerde lichaamshouding, maar ook oververmoeidheid en overbelasting spelen hierbij een grote rol.

Een aantal van deze blessures zijn:
Breuken of scheurtjes door stress (stress fracture)

Als er te veel spanning op het bot komt te staan kunnen er kleine barstjes of scheurtjes in komen. Veelal kunnen ze ontstaan in het tweede of derde middenvoetsbeentje, maar ook elders kan dit voorkomen.

Peesontsteking

Een peesontsteking kan ontstaan door overbelasting en komt vaak voor in de achillespees.

Enkelverstuiking

Zoals bij vele sporten komt het verstuiken van de enkel voor. U verdraait uw voet of uw voet klapt plotseling naar binnen. Deze blessure komt meer voor bij jonge sporters, omdat ze vaak hun techniek niet voldoende hebben ontwikkeld.

Nagel- en huidaandoeningen

Als sporter kunnen uw tenen en teennagels het zwaar te verduren hebben. Belangrijk is om de nagels goed bij te houden, dat wil zeggen, kortknippen, maar niet te kort, want anders kunnen de nagels in gaan groeien. Als de nagels te lang zijn kan er een bloeding onder de nagels ontstaan, de zogenoemde blauwe nagel. Dit kan erg pijnlijk zijn en uiteindelijk kan u de nagel verliezen.

Wat kan een medisch sportpedicure voor uw betekenen?

In geval van blessures zoals o.a. een vermoedelijke fractuur of peesontsteking kan AVE medisch pedicure verschillende testen uitvoeren en u naar de juiste discipline sturen, zodat verder onderzoek verricht kan worden. Ook kan zij bij een fasciitis plantaris (peesplaatontsteking) een dynamic tape aanbrengen als tijdelijke ondersteuning. In geval van huid-en nagelaandoeningen bent u bij de medisch sportpedicure aan het juiste adres. Zij verwijdert pijnlijke likdoorns en overtollig eelt.

Als gediplomeerd medisch pedicure sport kan AVE medisch pedicure uw voeten onderzoeken en u voorzien van de juiste adviezen. Door regelmatig uw voeten professioneel te laten verzorgen en de juiste kousen/sokken en schoenen te dragen kunnen vele voetproblemen worden voorkomen.