De voet

De voet moet veel doorstaan
De voet, een gewricht dat bij mensen veel te doorstaan heeft. Met zijn tweeën moeten ze een heel mensengewicht dragen. Een mens loopt gemiddeld ongeveer tussen de 6000 á 7000 stappen op een dag.
 
 
Anatomie van de voet
Anatomie van de voet 
Waar bestaat uw voet uit
Uw voet bestaat doorgaans uit een complexe structuur van 26 verschillende botjes die met elkaar verschillende gewrichten vormen. Door stevige bindweefselstructuren (ligamenten) worden de botstukjes bij elkaar gehouden. Deze botten en ligamenten samen bepalen het model van de voet. De spieren en pezen welke aanhechten op bepaalde botstukjes zorgen ervoor dat uw voet kan bewegen. De voet wordt vaak verdeeld in de achtervoet, de voorvoet en de tenen. 
 
 
 
 
Voeten zijn voor veel mensen een beetje een vergeten gebied en moeten op de juiste manier verzorgd worden
Ze zitten meestal ingepakt in sokken en (strakke) schoenen en krijgen vaak niet zo heel veel aandacht. U merkt vaak pas dat ze er zitten als u er problemen mee krijgt. Irritante en pijnlijke problemen zoals overtollige eeltvorming, likdoorns en ingroeiende nagels vormen vaak aanleiding voor een eerste bezoek aan de pedicure.
 
Een vakbekwame voetverzorging kan echter ook heel welkom zijn bij mensen die niet zozeer last hebben van specifieke ongemakken. Het verzorgen van de eigen voeten vereist een zekere lenigheid, waar niet iedereen (meer) over beschikt. Bovendien is het voor mensen met extra kwetsbare voeten, zoals diabetici of reumapatiënten, van onschatbare waarde dat hun voeten regelmatig door een deskundig voetverzorger worden geïnspecteerd en verzorgd.
 
Mijn boodschap: besteed eens wat meer aandacht aan uw voeten en vertroetel ze regelmatig, u zult zich daar goed bij voelen!
 
Voorzorgsmaatregelen
 
De kans op bepaalde ongemakken is duidelijk te verminderen door het nemen van de volgende maatregelen:
 
  • Het dragen van goed passende schoenen met voldoende ruimte voor de tenen
  • Geen strakke sokken of kousen dragen
  • Regelmatig teennagels recht en niet te kort knippen
  • De voeten dagelijks wassen en goed afdrogen, vooral tussen de tenen
 
 
Mocht u ondanks deze voorzorgen toch nog last ondervinden, wacht dan niet langer en maak uw afspraak bij AVE Medisch Pedicurepraktijk.