OVER VOETEN
De voet, een gewricht dat bij mensen veel te doorstaan heeft. Met zijn tweeŽn moeten ze een heel mensengewicht dragen. Ze lopen wat af op een dag en moeten heel veel kunnen doorstaan.

Uw voet bestaat doorgaans uit een complexe structuur van 26 verschillende botjes die met elkaar verschillende gewrichten vormen. Door stevige bindweefselstructuren (ligamenten) worden de botstukjes bij elkaar gehouden. Deze botten en ligamenten samen bepalen het model van de voet. De spieren en pezen welke aanhechten op bepaalde botstukjes zorgen ervoor dat uw voet kan bewegen. De voet wordt vaak verdeeld in de achtervoet, de voorvoet en de tenen.

Voeten zijn voor veel mensen een beetje een vergeten gebied. Ze zitten meestal ingepakt in sokken en (strakke) schoenen en krijgen vaak niet zo heel veel aandacht. U merkt vaak pas dat ze er zitten als u er problemen mee krijgt. Irritante en pijnlijke problemen zoals overtollige eeltvorming, likdoorns en ingroeiende nagels vormen vaak aanleiding voor een eerste bezoek aan de pedicure.

Een vakbekwame voetverzorging kan echter ook heel welkom zijn bij mensen die niet zozeer last hebben van speciale ongemakken. Het verzorgen van de eigen voeten vereist een zekere lenigheid, waar niet iedereen (meer) over beschikt. Bovendien is het voor mensen met extra kwetsbare voeten, zoals diabetici of reumapatiŽnten, van onschatbare waarde dat hun voeten regelmatig door een deskundig voetverzorger worden geÔnspecteerd en verzorgd.

Mijn boodschap: besteed eens wat meer aandacht aan uw voeten en vertroetel ze regelmatig, u zult zich daar goed bij voelen!

Voorzorgsmaatregelen

De kans op bepaalde ongemakken is duidelijk te verminderen door het nemen van de volgende maatregelen:Mocht u ondanks deze voorzorgen toch nog last ondervinden, wacht dan niet langer en maak uw afspraak bij AVE Medisch Pedicurepraktijk.

Home
Over voeten
Tarieven
Behandelingen
Producten
Contact
Voorwaarden
Nieuws