BEHANDELING BIJ REUMA
Bij cliŽnten met reumatische aandoeningen wordt er heel voorzichtig te werk gegaan. Een handdruk kan bij deze cliŽnten immers al pijn doen. Die pijn is ook vaak in de voeten aanwezig. Een reuma patiŽnt is extra gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en/of standveranderingen. Dat geeft juist te veel of te weinig eeltvorming. Een medisch pedicure of pedicure met reuma aantekening kan deze cliŽnten helpen door eelt en likdoorns te verwijderen. Deze geven namelijk extra pijn en veroorzaken een ander looppatroon. Zij worden vaak veroorzaakt door:


Als reumapatiŽnt kunt u ook last krijgen van veranderingen aan uw nagels. Dit is vaak een gevolg doordat de tenen in de verdrukking komen, omdat er (te) weinig ruimte is in uw schoenen. Vaak is er ook een standafwijking van de voet. De volgende nagelafwijkingen kunnen optreden:


Naast het verwijderen van likdoorns en eelt kunnen deze plekken (tijdelijk) drukvrij gelegd worden met speciale materialen. Hiermee wordt de aangedane locatie ontlast.

Bij het allereerste bezoek en vervolgens ten minste ťťn maal per jaar vindt er een totale screening van de voeten plaats:


Indien nodig wordt u doorverwezen naar de huisarts.

Veel zorgverzekeraars vergoeden de pedicurebehandeling  geheel of gedeeltelijk voor mensen met reuma, mits de behandeling gedaan wordt door een medisch pedicure of een pedicure met aantekening voor de reumatische voet en geregistreerd staan bij brancheorganisaties ProVoet en/of Stipezo.


Home
Over voeten
Tarieven
Behandelingen
Producten
Contact
Voorwaarden
Nieuws