BEHANDELING BIJ DIABETICI
Voetverzorging is van groot belang voor mensen met diabetes. De beste manier om voetproblemen te voorkomen, is ervoor te zorgen dat de suikerspiegel in uw bloed goed onder controle is.
Een hoog glucosegehalte kan na verloop van tijd uw zenuwen beschadigen (neuropathie), waardoor gevoelsstoornissen kunnen optreden. Daarnaast kan een hoog glucosegehalte leiden tot vernauwing en verharding van uw bloedvaten (atherosclerose), wat een slechte doorbloeding veroorzaakt. Wondjes aan uw voeten kunnen daardoor  uitgroeien tot ernstige ontstekingen.

De voeten van mensen met diabetes zijn vaak extra kwetsbaar omdat:


Ook wanneer er (nog) geen voetklachten zijn is het aan te bevelen enkele malen per jaar voor een controlebehandeling naar een medisch pedicure of een pedicure met diabetes aantekening te gaan.
Deze pedicures hebben een speciale opleiding gevolgd en daardoor in staat professionele verzorging en adviezen te verlenen.

Bij het allereerste bezoek en vervolgens ten minste één maal per jaar vindt er een totale screening van de voeten plaats:


Diabetische Voetzorg per 1 januari 2015

In 2015 zal de vergoeding van de Diabetische Voetzorg, zoals u die gewend bent te krijgen, veranderen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen het medische zorggedeelte en het cosmetische gedeelte van de voetbehandeling.
Per 1 januari 2015 gaan vergoedingen plaats vinden op basis van zorgprofielen.

Het zorgprofiel beschrijft welke behandeling er nodig is om diabetische voetulcera (zweren) te voorkomen. Er zijn 4 zorgprofielen. Hoe hoger het zorgprofiel is, des te groter het risico op voetulcera, en des te meer voetzorg nodig is.

ZorgProfiel 0

Bij Zorgprofiel 0 kunt u rechtstreeks met uw verwijzing naar de Medisch Pedicure komen. U krijgt geen vergoeding via de basisverzekering. U betaalt zelf bij de pedicure. Soms kunt u via de aanvullende verzekering in aanmerking voor vergoeding. Vraag dit na bij uw verzekeraar. U moet dit dan zelf declareren.

Zorgprofiel 1

Bij Zorgprofiel 1 kunt u rechtstreeks met uw verwijzing naar de Medisch Pedicure komen. U krijgt 1x per jaar uitgebreid voetenonderzoek uit de basisverzekering vergoed. U krijgt geen vergoeding voor behandelingen aan uw voeten via de basisverzekering. U betaalt zelf bij de pedicure. Soms kunt u via de aanvullende verzekering in aanmerking voor vergoeding. Vraag dit na bij uw verzekeraar. U moet dit dan zelf declareren.

Zorgprofiel 2, 3 en 4

Bij Zorgprofiel 2,3 en 4 wordt u eerst door uw behandelaar naar een podotherapeut gestuurd. Deze doet bij u een uitgebreid voetenonderzoek en stelt een behandelplan op. Met dit behandelplan kunt u naar een Medisch Pedicure. In het behandelplan staat wat er medisch noodzakelijk is. Dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering.
AVE Medisch Pedicurepraktijk heeft een contract afgesloten met:

Eigen bijdrage

Vanaf 1 januari 2015 worden de behandelkosten rechtstreeks gedeclareerd naar de podotherapeut vanaf zorgprofiel 2. Afhankelijk van het behandelplan is het mogelijk dat niet alle kosten door de verzekering worden vergoed. Wilt u een standaard pedicure behandeling zoals u bij AVE gewend bent, dan zal er een geringe bijbetaling gevraagd worden (uiteraard altijd in overleg met u!). Eventuele bijbetaling kunt u niet declareren bij uw zorgverzekeraar.Home
Over voeten
Tarieven
Behandelingen
Producten
Contact
Voorwaarden
Nieuws